NOIA

om noia

 

Hva er Noia?
En podcastserie om panikkangst spesielt og angst generelt. Vi snakker om hva angst er, angsten for angsten, tvang og hva man kan gjøre som pårørende for å nevne noe. I sesong 2 som begynner høst 2018 snakker vi blant annet om åpenhet, PTSD, frykten for å bli avslørt og vedvarende angst for å nevne noe.

Hvem har laget Noia? 
Noia lages av Vrang produksjon, ledes av meg, Christine Dancke, og gjestes av en rekke modige mennesker som deler sine erfaringer med angsten. Psykolog og forfatter Carina Poulsen er fagperson og medmenneske i alle episodene. Renate Hårklau har laget fantastiske illustrasjoner, Marte Vedde Blindheim, Elise Vatsvåg, Ruth Einervoll Nilsen, Anna Kristine Lund Valderhaug, Kaja Aarseth Eide og Marte Gravem Isaksen har bidratt til det redaksjonelle arbeidet.

Hvorfor eksisterer Noia? 
Etter å ha googlet grundig etter historier å finne gjenklang i, bestemte jeg meg for at så fort angsten hadde stabilisert seg, skulle historien min deles. Det betydde så utrolig mye for meg å se at andre mennesker som hadde eller hadde hatt psykiske problemer klarte å være i arbeid. Dette utviklet seg videre til et ønske om å lage noe som kunne hjelpe andre, og sommeren 2017 fikk jeg støtte av Extrastiftelsen og Rådet for psykisk helse for å lage denne podcastserien. Sommeren 2018 fikk vi støtte til å lage sesong 2, noe vi er veldig takknemlige for.

Hvem er med i Noia?
Mennesker mellom 18 og 62 år med ulik bakgrunn, med ulike jobber og fremtidsplaner. Gjestene deltar i kapittelet som handler om det som har tatt mest plass i deres angsthistorie. Vi snakker stort sett fra et «voksent» perspektiv (etter videregående), men vi håper og tror mennesker i alle aldre kan ha nytte av å lytte til Noia.

Hvor kan jeg høre på Noia?
iTunes, Spotify og andre steder hvor man hører podcast. Dersom du ikke finner oss i din foretrukne app - ta kontakt med oss på noiapodcast@gmail.com

Når slippes Noia? 
Sesong 1 er tilgjengelig, sesong 2 starter 15. oktober 2018.

Hvem er Noia for?
Noia er for deg som er engstelig og vil føle deg mindre alene, som ønsker å finne inspirasjon i andres historier og for deg som er nysgjerrig og vil lære mer om angst, grensesetting og takknemlighet.

Kommer det mer?
Det kommer to nye epiosder av Noia hver uke ut året. Ved slipp av hvert enkelt kapittel inviterer vi deg til å stille spørsmål som har dukket opp hos deg om det aktuelle temaet. Dette er på ingen måte ment som terapi eller lignende, men som oppklaring og en mulighet til å få ytterligere tips og råd. Spørsmål kan stilles på noiapodcast.no eller sendes til noiapodcast@gmail.com. Du er selvsagt anonym.

Hvor kan jeg følge med på Noia?
noiapodcast.no
facebook.com/noiapodcast
@christinedancke
@vrangproduksjon